Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

26.07.2017

 

Informare de presă

Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

 

 

Medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat în data de 25 iulie activități de control în 38 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare pe litoral.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor,  un restaurant, trei unități tip bufet, un magazin alimentar și un laborator cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Inspectorii au constatat unele neconformități cu privire la:

  • Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

De asemenea au fost confiscate şi retrase de la comercializare 53 de kg de carne şi produse din carne, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Serviciul Comunicare