Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

25.07.2017

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

Ieri, 24.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţile de producere, prelucrare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare aflate în zonele de interes turistic de pe Litoralul românesc, verificând 33 de unităţi.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformități cu privire la:

  • Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru;
  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor,  șase restaurante, un bufet şi un magazin alimentar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 16.000 de lei.

Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Serviciul Comunicare