14-05-2015 – Întâlnire a conducerii ANSVSA cu reprezentanţi ai asociaţiilor de crescători de ovine şi bovine pentru a discuta strategia vaccinării, la nivel naţional, împotriva virusului Bolii Limbii Albastre (Bluetongue)

14.05.2015
Informare de presă
Întâlnire a conducerii ANSVSA cu reprezentanţi ai asociaţiilor de crescători de ovine şi bovine pentru a discuta strategia vaccinării, la nivel naţional, împotriva virusului Bolii Limbii Albastre (Bluetongue)

 

Preşedintele ANSVSA, dr. Dumitru Băiculescu, a invitat, în data de 10 mai, la sediul Autorităţii, reprezentanţi ai asociaţiilor de crescători de ovine şi bovine, la o nouă rundă de  discuţii referitoare la oportunitatea vaccinării, la nivel naţional, a tuturor animalelor receptive, împotriva virusului Bolii Limbii Albastre.
La întâlnire au fost prezenţi, alături de preşedintele şi specialiştii Autorităţii, reprezentanţi ai: Federaţiei Oierilor de Munte, Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România şi ai Asociaţiei Crecătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România.
În acest cadru au fost discutate aspecte punctuale, au fost prezentate opinii,  argumente pro şi contra acestei strategii, puncte de vedere care au fost preluate de specialiştii  şi urmează a fi analizate.
Urmează ca reprezentanţii asociaţiilor crescătorilor de animale prezenţi la întâlnire să îi informeze pe cei pe care îi reprezintă despre cele discutate, să analizeze toate aspectele abordate şi să prezinte Autorităţii, în scris, concluzia la care au ajuns.
Serviciul Comunicare