27-10-2015 – Seminar al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Animalelor (OIE) organizat în România

27.10.2015
Informare de presă
Seminar al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Animalelor (OIE) organizat în România

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor a ales România drept gazdă pentru organizarea Seminarului Regional OIE al punctelor focale naţionale pentru laboratoarele veterinare.
Evenimentul, care se desfăşoară la Cluj, în perioada 27-29 octombrie, este inclus în Programul global de dezvoltare a capacităţii profesionale pentru punctele focale ale statelor membre OIE.
Preşedintele ANSVSA, dr. Dumitru Băiculescu va participa la această reuniune, alături de aproximativ 30 de experţi din România, din ţările membre ale Organizaţiei şi înalţi reprezentanţi ai OIE.
Acest seminar are scopul de a facilita schimbul de opinii privind aplicarea bunelor concepte  de guvernare, a bunelor practici veterinare în scopul îmbunătăţirii statusului de sănătate şi bunăstare a animalelor, a siguranţei alimentelor de origine animală şi nonanimală la nivel naţional, regional şi internaţional.
Reamintim faptul că România, în 25 ianuarie 1924, împreună cu alte 27 de state a semnat acordul de constituire al Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE).
Astăzi, organizaţia numără 178 de ţări membre, fiind un partener permanent al ANSVSA, cu care realizează o colaborare multidisciplinară împreună cu entităţi de la nivel local, naţional şi global, atât în domeniul sănătăţii publice, a animalelor domestice şi sălbatice, a siguranţei alimentelor şi a protecţiei  mediului.
Serviciul Comunicare