23-10-2015 – Parafarea de protocoale pentru export în Republica Populară Chineză

23.10.2015

 

Informare de presă
Parafarea de protocoale pentru export în Republica Populară Chineză

 

Preşedintele ANSVSA, dr. Dumitru Băiculescu, alături de Directorul General, dr. Dana Tănase, a avut o întâlnire de lucru cu Directorul General Adjunct Chen Maosheng, şi cu Directorul Dou Shulong, din cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ).
Această reuniune tehnică a avut loc cu  prilejul vizitei oficiale din cadrul celei de a XXV-a sesiuni a Comisiei mixte româno – chineze de cooperare economică, care se desfăşoară în Beijing, Republica Populară Chineză.
În cadrul întâlnirii au fost parafate protocoalele tehnice cu privire la cerinţele veterinare pentru exportul de material genetic bovin şi pentru embrioni bovini, din România, în Republica Populară Chineză.
De asemenea, delegaţia ANSVSA a fost primită de dr. Xiang Yuzhang, inspector general în cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), prilej cu care a fost analizat stadiul colaborării dintre cele două ţări în domeniul sanitar veterinar şi cel al siguranţei alimentelor cu privire la situaţia exporturilor de produse agro-alimentare şi au fost discutate modalităţi de facilitare a acestora.
În luna noiembrie a acestui an, Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ) şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vor semna cele două protocoale, în baza Memorandumului de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor între autoritatea veterinară din Republica Populară Chineză – Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei şi cea a României – Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, din anul 2013.
Serviciul Comunicare