România reia exportul de ovine și bovine către Israel

28.03.2017  

România reia exportul de ovine și bovine către Israel

Începând cu data de 28 martie, România va relua exportul de ovine și bovine către Israel.

ANSVSA a fost informată oficial, astăzi, de autoritățile israeliene despre ridicarea restricțiilor pentru exportul de ovine și bovine din țara noastră.

Această decizie este urmarea măsurilor ferme întreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul și a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restricțiilor.

Concret, președintele ANSVSA a convocat, în data de 2 martie, un grup de specialiști ai Autorității, împreună cu care a stabilit un plan de măsuri prin care să se remedieze cât mai curând neconformitățile semnalate de autoritățile israeliene, dar care să ofere și garanția respectării și menținerii cerințelor și standardelor solicitate de importatori.

Acest plan de măsuri a fost prezentat părții israeliene de către președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, care, alături de o delegație de specialiști, s-a deplasat în Israel pentru a informna despre acțiunile care au fost demarate în regim de urgență, pentru a debloca, în cel mai scurt timp, exportul de ovine și bovine din România.

Demararea și implementarea tuturor acestor măsuri a fost supervizată și verificată personal, de către președintele Autorității, dr. Geronimo Brănescu.

Atât reacția rapidă a ANSVSA, cât și planul de măsuri propus au fost apreciate de autoritățile israeliene, fiind pentru prima oară când un președinte al Autorității se implică, la acest nivel, pentru rezolvarea unei astfel de situații.

Serviciul Comunicare