Rezultatele verificărilor ANSVSA privind reziduurile de pesticide din fructele şi legumele provenite din import în perioada 22- 28 iulie 2016

01.08.2016
Informare de presă
Rezultatele verificărilor ANSVSA privind reziduurile de pesticide din fructele şi legumele provenite
 din import în perioada 22- 28 iulie 2016

 

În acest interval, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat 92 de transporturi de produse de origine nonanimală, importate din următoarele ţări terţe: Turcia, Macedonia, Ucraina, China, Ecuador, Argentina, Africa de Sud, Republica Moldova şi Serbia, care au însumat o cantitate de 24.468 tone.
Dintre acestea, 49 transporturi au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) şi 43 de transporturi în Posturile de Inspecţie la Frontieră: Constanţa Nord, Constanţa Sud, Moraviţa, Siret  şi Albiţa.
Din fructele şi legumele verificate: ceapă, fasole, roşii, grapefruit, lămâi, banane, mere, pere, struguri, cireşe, caise, piersici, nectarine, prune au fost prelevate probe în vederea analizării în laborator pentru determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide.
Au fost prelevate şi analizate în perioada menţionată 19 de probe, nu au fost înregistrate depăşiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide.
Serviciul Comunicare