19-03-2016 – Comunicat de presa

19.03.2016

Comunicat de presă

 

Astăzi, 19 martie a.c., echipele DSP şi DSVSA Braşov au demarat ancheta în cazul copilului de doi ani, diagnosticat cu SHU din Judeţul Braşov şi internat în cursul zilei de azi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”.

Astfel, inspectorii DSP Braşov au constatat la domiciliul pacientei faptul că au fost consumate produse lactate de tip brânză de vaci, lapte, caşcaval şi smântână, fiind totodată indicate o serie de alte alimente predilecte utilizate în alimentaţia copilului (mâncare gătită, dulciuri, mezeluri şi fructe). Aceste produse nu s-au mai găsit la domiciliul pacientei. Au fost recoltate probe de apă, din cana filtru de apă, teste de sanitaţie, fiind lăsate recipiente de coproculturi aparţinătorilor prezenţi la domiciliu.
Echipa DSVSA Braşov a recoltat probe de apă şi alimente de la domiciliul bunicii copilului, iar de la domiciliul stabil al pacientei au fost recoltate doar probe de apă, întrucat nu mai existau alte probe relevante.
Echipele DSP şi DSVSA Braşov continuă ancheta pentru depistarea sursei îmbolnăvirii, probele recoltate fiind transmise la laboaratoarele de specialitate. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice după efectuarea analizelor de laborator.