Verificările ANSVSA în cazul cuburilor de gheață depistate cu depășiri ale parametrilor microbiologici  

16.05.2018

Informare de presă

Verificările ANSVSA în cazul cuburilor de gheață depistate cu depășiri ale parametrilor microbiologici

 

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București au interzis activitatea unei unități care producea gheață alimentară și au aplicat o sancțiune contravențională de 2.000 de lei, pentru condiții de igienă necorespunzătoare. Acțiunea a fost întreprinsă în urma unei adrese primite din partea ANPC, în care se solicita verificarea condițiilor de igienă din unitatea respectivă.

Până la primirea notificării oficiale din partea ANPC (conform procedurii), prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, ANSVSA a decis demararea unor controale la nivel național, având ca tematică verificarea condițiilor igienă în unitățile care produc gheață alimentară și în depozitele de gheață.

Odată cu primirea notificării în care se menționează elemente concrete, se va decide extinderea acestei tematici de control la magazine alimentare, dar și la unități de alimentație publică în care este folosită gheața alimentară (baruri, restaurante etc.).

Serviciul Comunicare