20-10-2015 – Participarea presedintelui ANSVSA, Dumitru Bãiculescu, la lucrãrile celei de a XXV-a sesiuni a Comisiei mixte româno – chineze

20.10.2015
Informare de presă
Participarea preşedintelui ANSVSA, Dumitru Băiculescu,  la lucrările celei de a XXV-a sesiuni a Comisiei mixte româno – chineze de cooperare economică

 

Preşedintele ANSVSA, dr. Dumitru Băiculescu,  participă la lucrările celei de a XXV-a sesiuni a Comisiei mixte româno – chineze de cooperare economică, care se desfăşoară în Beijing, Republica Populară Chineză, în perioada 19 – 23 octombrie 2015.
Lucrările reuniunii sunt conduse de Zhong Shan, reprezentantul pentru comerţ internaţional şi ministru adjunct al Ministerului Comerţului, iar partea română în Comisia mixtă este reprezentată de Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului.
În cursul zilei de 20 octombrie, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Dumitru Băiculescu, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, a participat la o întâlnire la sediul Administraţiei Generale pentru Inspecţie şi Carantină.
Cu această ocazie, au fost discutate aspecte referitoare la exportul produselor agroalimentare în China, axate în principal pe cele privind facilitarea schimburilor comerciale de: material seminal bovin, embrioni bovini, carne de ovine, carne de vită, carne de pasăre, lapte şi produse lactate, miere, peşte, venin de viperă, lucernă şi materii prime şi produse finite medicinale de uz veterinar.
Această vizită oficială este, totodată, un bun prilej pentru identificarea de noi proiecte şi domenii de cooperare bilaterală în domeniul sanitar veterinar şi cel al siguranţei alimentelor.
Serviciul Comunicare