Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, prezent la inaugurarea Spitalului Universitar Veterinar de Urgenţă din România – “Prof.dr. Alin Bîrţoiu” și a Centrului Universitar de Medicină Experimentală

28.02.2020

 

Informare de presă 

Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, prezent la inaugurarea Spitalului Universitar Veterinar de Urgenţă din România – “Prof.dr. Alin Bîrţoiu” și a Centrului Universitar de Medicină Experimentală

 

 

Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, a participat astăzi la evenimentul prilejuit de inaugurarea primului Spital Universitar Veterinar de Urgenţă din România – “Prof.dr. Alin Bîrţoiu”, în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară a Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB).

Alături de rectorul USAMVB, prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu și personalități de marcă ale medicinii veterinare din țara noastră, la ceremonie au fost prezenți primul ministru al României, Ludovic Orban, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros și ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Acest spital veterinar de urgență înscrie România pe lista unităților de prestigiu prin alinierea la standarde internaționale în pregătirea clinică a studenţilor veterinari şi în calitatea actului medical.

Unitatea spitalicească  va oferi studenţilor, corpului academic şi pacienţilor cele mai moderne şi complete dotări, integrând toate specialităţile şi serviciile accesibile, încluzând capacitatea de spitalizare a cazurilor 24/24, diferenţiat în funcţie de specie şi de gravitatea patologiei.

Tot cu această ocazie a fost  inaugurat și Centrul Universitar de Medicină Experimentală, care asigură baza materială și condițiile necesare desfășurării activităților de diagnostic și cercetare conform tuturor standardelor integrate legislației naționale și europene în domeniu și care dispune de facilități specifice pentru cabaline, rumegătoare, suine, păsări, carnivore, animale de laborator și acvatice.

 

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară