Noi controale ANSVSA și IGPR la unități de depozitare, procesare și comercializare a cărnii de miel

 12.04.2023

 

Informare de presă

Noi controale ANSVSA și IGPR la unități de depozitare, procesare și comercializare a cărnii de miel

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, au desfășurat astăzi o nouă acțiune de control, de această dată la patru unități comerciale: un depozit alimentar, un magazin alimentar, o carmangerie și o măcelărie unde se comercializează carne de miel.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.600 de lei.

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare: șase carcase de miel (85 de kg), fără elemente de identificare, fără marca de sănătate și neînsoțite de documentele sanitare veterinare obligatorii și 38 de kg de carne de mici, pentru care nu s-a demonstrat trasabilitatea.

Produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Acest tip de acțiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA și împreună cu alte instituții ale statului.

Reamintim cetăţenilor să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară