ANSVSA și Fundația Conservation Carpathia colaborează pentru păstrarea tradițiilor, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea celui mai mare parc natural din România

06.07.2021

Informare de presă

ANSVSA și Fundația Conservation Carpathia colaborează pentru păstrarea tradițiilor, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea celui mai mare parc natural din România

 

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) împreună cu Fundația Conservation Carpathia colaborează într-un proiect care își propune identificarea unor soluții eficiente pentru sprijinirea crescătorilor de animale din zonă și, concomitent, de protejare a unei zone care devine cel mai emblematic parc național din zona Munților Făgăraș.

Aceasta, în condițiile în care pe acest teritoriu (care include județele Brașov, Sibiu Vîlcea și Argeș) este crescut un număr semnificativ de animale, sursa principală de venit pentru locuitorii din zonă. Interacțiunile dintre animalele sălbatice și turmele de animale domestice care merg la pășunat sunt frecvente, existând posibilitatea contaminării acestora cu diferite boli.

La întâlnire s-au discutat și aspecte legate de rezolvarea problemelor de ecarisare a teritoriului, incinerarea cadavrelor provenite de la animalele bolnave fiind o urgență în lupta de prevenire a răspândirii Pestei Porcine Africane.

”Identificăm soluții punctuale și vom colabora cu toate organismele care sprijină conservarea faunei naționale. De asemenea este esențial să prevenim apariția unor noi focare de Pestă Porcină Africană (PPA) în zonă și să ajutăm la stingerea celor existente.” – Dr. Robert Chioveanu, Președinte ANSVSA.

Prin această colaborare ANSVSA urmărește sprijinirea micilor producători din zonă, obținerea de produse tradiționale sigure de la animale sănătoase. Astfel va contribui la dezvoltarea economiei regionale, devenind un partener de sprijin în păstrarea și conservarea tradițiilor.

 

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară