ANSVSA reprezintă România la sesiunea generală a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE)

18.05.2018

Informare de presă

ANSVSA reprezintă România la sesiunea generală a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE)

 

O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE).

Cea de-a 86-a sesiune generală a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai OIE va avea loc în perioada 20-25 mai 2018, la Paris, reunind reprezentanți ai 181 de membri OIE și observatori din organizații internaționale care au semnat un acord oficial cu OIE, precum și alte organizații internaționale și regionale și invitați.

Adunarea Mondială a delegaților OIE va examina, în vederea adoptării, o serie de noi standarde interguvernamentale care să includă metodele de control al bolilor animale, inclusiv cele pentru controlul bolilor transmisibile la om, siguranța comerțului internațional cu animale și produse de origine animală, precum și bunăstarea animalelor. Se va prezenta, de asemenea, progresul punerii în aplicare a celui de-al șaselea plan strategic (2016-2020).

În timpul sesiunii generale, va fi prezentat un important document tehnic: “Punerea în aplicare a standardelor OIE de către țările membre OIE – situația actuală și nevoile specifice de consolidare a capacităților”.

Pe agenda evenimentului sunt înscrise teme privind situația actuală a evoluției, la nivel global, ale unor boli ale animalelor, rolul important al aplicării și respectării standardelor OIE pentru prevenirea răspândirii bolilor animalelor etc., subiecte care vor fi dezbătute atât în plenul Sesiunii, cât și în cadrul comisiilor de specialitate

Reamintim că România, în anul 1924, împreună cu alte 27 de state a pus bazele Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE). Astăzi, organizaţia, care numără 181 de ţări membre este un partener permanent al ANSVSA. Un partener care certifică eficienţa serviciilor veterinare din România şi contribuie implicit la dezvoltarea comerţului românesc cu animale vii şi produse de origine animală.

Serviciul Comunicare