Actualizare activitate Comandament Sezon Estival 2017

07.07.2017

 

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

În prima parte a zilei de azi, 07.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare în unitățile din staţiunile Năvodari, Costineşti, Mamaia și Eforie.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat o serie de neconformități, după cum urmează:

  • Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Neanunțarea de către operatorul economic a începerii activității supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Astfel, au fost sancţionate contravenţional două restaurante, o cantină, un depozit alimentar şi o autoutilitară, cu amenzi în valoare totală de 11.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 12 kg de carne de pasăre, improprie consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Vă reamintim că, unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Serviciul Comunicare