Actualizare activitate Comandament Sezon Estival 2017

08.07.2017

 

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

În cursul zilei de azi, 08.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare în unitățile aflate în zonele de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Centru, Costineşti și Mangalia.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat o serie de neconformități, după cum urmează:

  • Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă;
  • Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare.

Astfel, au fost sancţionate contravenţional patru restaurante și două magazine alimentare, cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 4 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Vă reamintim că, unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Serviciul Comunicare