Acțiune de consiliere și verificare a operatorilor economici care vor comercializa produse alimentare la Festivalul Neversea

07.07.2022

 

Informare de presă

Acțiune de consiliere și verificare a operatorilor economici care vor comercializa produse alimentare la Festivalul Neversea

 

În data de 07.07.2022, inspectorii oficiali care activează în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, împreună cu directorul executiv al instituției, sub directa coordonare a conducerii Autorității  Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au realizat o amplă acțiune de consiliere și verificare a unităților de alimentație publică care își vor desfășura activitatea în cadrul Festivalului Neversea.

Scopul acestei acțiuni a fost acela de a se asigura protecția sănătații participanților la festival sub aspectul siguranței alimentelor, prin verificarea respectării tuturor condițiilor și cerințelor de igienă.

Cu acest prilej, operatorii din sectorul alimentar au fost consiliați și instruiți cu privire la respectarea condițiilor de igienă, de întreținere a spațiilor de depozitare, de prelucrare a produselor alimentare și de aplicare corectă a prevederilor legale, privind trasabilitatea produselor.

De asemenea, au fost verificate 53 de unități de alimentație publică, care vor comercializa preparate culinare și băuturi participanților la festival.

Pe toata perioada desfășurarii festivalului, activitatea de supraveghere sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor va fi asigurată de echipe suplimentare, sprijinite logistic de DSVSA Constanța și un laborator mobil.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară