22-06-2015 – ANSVSA si EFSA – sedinta a grupului de comunicatori ai Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor la Bucuresti

22.06.2015
Informare de presă
Cea de a 47-a întrunire a Grupului de Lucru Comunicare al Forumului Consultativ al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor – EFSA, desfăşurată la Bucureşti
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au organizat la Bucureşti, în perioada 16 – 17 iunie, cea de-a 47-a întrunire a Grupului de Lucru Comunicare al Forumului Consultativ al EFSA (Advisory Forum Working Communication Group- AFWCG).
Aceasta este cea de-a doua reuniune a acestui grup de specialişti, organizată în colaborare de cele două autorităţi, care se desfăşoară în ţara noastră.
La întrunire au participat: câte un reprezentant al fiecărui Stat Membru, din partea EFSA, o delegaţie condusă de către doamna Shira Tabachnikoff, Consilier Internaţional pentru Cooperare la Departamentul de Comunicare şi Relaţii Externe, iar din partea ANSVSA, doi specialişti, unul membru al Grupului de Lucru Comunicare al EFSA şi celălalt, membru al Forumului Consultativ al EFSA.
Preşedintele ANSVSA, dr. Dumitru Băiculescu, prezent la deschiderea lucrărilor şedinţei a apreciat: “EFSA elaborează opinii ştiinţifice pentru managerii de risc din întreaga Europă, dar ne bazăm pe dumneavoastră în calitate de membri ai Grupului de Lucru Comunicare al Forumului Consultativ, dar şi pe Punctele Focale EFSA din Statele Membre, pentru a le disemina la nivel naţional.”
În cadrul întâlnirii, membrii AFWCG au prezentat şi au discutat diferite aspecte şi teme de actualitate, care privesc atât spaţiul naţional al unui stat membru, dar şi cel al Uniunii Europene.
Un reprezentant al unei organizaţii non guvernamentale din Marea Britanie (Sense about Science) a fost invitat să participe la reuniune, unde a prezentat activitatea acesteia în cadrul unor campanii publice pentru a determina publicul să îşi formeze opinii clare în ceea ce priveşte sănătatea şi ştiinţa.
Cei prezenţi au participat şi la o sesiune de instruire care a urmărit îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, către reprezentanţii mass-media, a subiectelor din domeniul ştiinţific.
Serviciul Comunicare