07-05-2015 – ANSVSA, demersuri pentru îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale cu Palestina

07.05.2015

 

Informare de presă
ANSVSA, demersuri pentru îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale cu Palestina

 

Cu prilejul deplasării în Palestina, în perioada 26 -30 aprilie, a unei echipe de specialişti condusă de domnul dr. Dumitru Băiculescu, preşedinte al ANSVSA, a fost semnat un Plan de acţiuni prin care ANSVSA sprijină serviciile sanitare veterinare din Palestina în implementarea standardelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a celor fitosanitare, pentru a accesa mai uşor piaţa Uniunii Europene.
Un subiect important, abordat de către cei doi oficiali, a fost posibilitatea derulării de proiecte bilaterale, prin care ANSVSA să sprijine autorităţile palestiniene în atingerea cerinţelor stabilite ca priorităţi de către Uniunea Europeană.
În acest sens, oficialii din cele două ţări au semnat un proiect care urmăreşte cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, proiect care ar putea fi finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din România, prin fondurile asistenţei pentru dezvoltare.
Oficialii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova, care au însoţit delegaţia română, şi-au manifestat dorinţa de a instrui experţi din Palestina în domeniul viticol, pomicol şi legumicol, detaliile cooperării urmând a fi stabilite în discuţii bilaterale, care vor avea loc între cele două state.
Serviciul Comunicare