02-06-2016 – Preşedintele ANSVSA, dr. Radu Roatiş Cheţan, în vizită de lucru la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova

02.06.2016

 

Informare de presă
Preşedintele ANSVSA, dr. Radu Roatiş Cheţan, în vizită de lucru la
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova

 

Preşedintele ANSVSA, dr. Radu Roatiş Cheţan, împreună cu o delegaţie de specialişti din cadrul instituţiei va participa, în perioada 2-3 iunie la sedinţa Comitetului Director al proiectului bilateral „Întărirea capacităţii administrative a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor”, care se va desfăşura la Chişinău, în Republica Moldova.
Colaborarea bilaterală între specialiştii celor două ţări se bucură de sprijinul susţinut al Ministerului de Externe şi al Ambasadei României în Republica Moldova.
În acest context, preşedintele Autorităţii se va întâlni cu Excelenţa Sa, Marius Lăzurcă, Ambasadorul României în Republica Moldova, pentru a identifica noi acţiuni prin care Guvernul României poate sprijini Republica Moldova, în parcursul ei pentru aderarea la Uniunea Europeană.
Delegaţia română se va întâlni la Chişinău cu Directorul General al ANSA, domnul Gheorghe Gaberi şi cu cei doi Directori Generali Adjuncţi, domnii Vsevolod Stamati şi Ion Toma.În cadrul acestei şedinţe va fi analizat stadiul implementării proiectelor bilaterale aflate în derulare şi se vor purta discuţii despre noi oportunităţi de colaborare în domeniile sănătăţii animalelor şi cel al siguranţei alimentelor.
Cu un buget de 100.000 de Euro (fonduri alocate de către Ministerul Afacerilor Externe din România), proiectul are ca obiectiv instruirea de experţi pentru crearea şi implementarea, în Republica Moldova, a unui sistem european de asigurare a sănătăţii animalelor.
Activităţile din cadrul proiectului presupun acordarea, de către experţii ANSVSA, de asistenţă de specialitate şi organizarea de instruiri ale colegilor din Republica Moldova, în diferite sectoare ale domeniului de specialitate.
Totodată, sunt elaborate programe de supraveghere şi control, inclusiv în domeniul aplicării şi al dezvoltării unor metode de laborator.
Proiectul asigură şi finanţarea necesară achiziţionării de kit-uri, reactivi, dar şi de echipamente specifice de laborator.
Serviciul Comunicare