19-03-2016 – Produsul notificat de autoritățile italiene nu era obținut din lapte de oaie

19.03.2016
                                                                                                            Informare de presă
Produsul notificat de autoritățile italiene nu era obținut din lapte de oaie

 

În data de 18 martie, la solicitarea ANSVSA de clarificare și de completare a informațiilor transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, autoritățile italiene au admis faptul că, din eroare, în notificarea de alertă inițiată în data de 16.03.2016 a fost menționată o brânză provenită de la SC Brădet, produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă.
ANSVSA a solicitat să se opereze modificarea și pe portalul SRAAF, la secțiunea accesibilă publicului.
Notificarea de alertă, modificată în data de 18 martie și postată de autoritățile italiene doar în secțiunea SRAAF accesibilă autorităților competente din statele membre, conține un buletin de analiză, emis în data de 17.03.2016, care nu menționează informații, precum:
-Numele producătorului;
-Sortimentul exact de produs;
-Numărul lotului;
-Data fabricării;
-Data expirării;
În acest buletin de analiză parțial se precizează faptul că proba de brânză a fost recoltată dintr-un spital din Florența (Italia) în data 14.03.2016. În proba analizată au fost identificate genele verotoxigene și se lucrează pentru izolarea tulpinii de Escherichia Coli.
ANSVSA face în continuare demersuri pentru obținerea informațiilor mai sus menționate.
Serviciul Comunicare