Preşedintele ANSVSA, dr. Alexandru BOCIU, participă la o misiune de afaceri la Chișinău

06.02.2024

Informare de presă

Preşedintele ANSVSA, dr. Alexandru BOCIU, participă la o misiune de afaceri la Chișinău

 

În perioada 4-6 februarie 2024, Camerele de Comerț Americane din Moldova și România, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, au organizat o misiune de afaceri la Chișinău, care s-a concentrat pe oportunități economice și stimulente pentru investiții în Moldova.

Preşedintele ANSVSA, dr. Alexandru BOCIU, împreună cu specialişti din cadrul instituţiei fac parte din delegația română, condusă de domnul Ștefan-Radu OPREA, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului.

La eveniment a participat domnul Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova, care a prezentat profilul investițional al țării, urmat de mese rotunde B2G privind sănătatea și alte industrii. Acest eveniment oferă audienței informații despre viziunea strategică a Republicii Moldova, politicile economice și perspectivele de creștere.

În cadrul vizitei președintele ANSVSA, dr. Alexandru BOCIU, are întrevederi cu domnul Radu MUSTEAŢA, Director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova.

Dintre punctele de pe agenda întâlnirii menționăm subiectele referitoare la: implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale (Gripa Aviară, Pesta Porcină Africană); promovarea cererilor de participare în programul Interreg Next; priorități pentru cooperare bilaterală pe termen mediu.

Printre participanții la misiunea de afaceri se numără companiile-membre ale Camerei de Comerț Americane din România, reprezentanți ai sectorului public, privat și asociativ de afaceri, inclusiv potențiali investitori din România — membri AmCham România, comunitatea locală de afaceri — membri AmCham Moldova, parteneri de dezvoltare, mediul academic, mass-media, interesați de extinderea sau consolidarea prezenței acestora pe piața Moldovei.

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară