25-03-2015 – Transport ilegal de carne de miel confiscat de reprezentanţi ai Poliţiei şi inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul DSVSA Bucureşti

25.03.2015

Informare de presă
Transport ilegal de carne de miel confiscat de reprezentanţi ai Poliţiei şi inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul DSVSA Bucureşti

Reprezentanţi ai Poliţiei din sectorul 5 au oprit în trafic, în  dimineaţa zilei de 23 martie, un mijloc de transport. La verificarea acestuia au constatat, pe lângă nerguli privind înmatricularea autoutilitarei şi faptul că aceasta transporta carcase de miel.
Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au dat curs solicitării organelor de Poliţie şi au constata faptul că autoutilitara respectivă, transporta o cantitate de 2.430 de kg de carcasă de miel.
Carcasele transportate în această autoutilitară nu erau marcate sanitar veterinar şi nu erau însoţite de documente care să facă dovada trasabilităţii şi a faptului că provin în urma sacrificării mieilor într-un abator autorizat sanitar veterinar.
Aceste carcase de miel puteau constitui un potenţial pericol pentru sănătatea publică, întreaga cantitate a fost confiscată, pusă sub sechestru, urmând a fi neutralizată prin incinerare.
Controalele ANSVSA vor fi intensificate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale
Recomandăm cetăţenilor să achiziţioneze produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate  sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor alimente sigure, care au fost verificate de personal de specialitate.
Reamintim consumatorilor că pot sesiza orice nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro , sau la numărul de telefon 0800 826 787, care funcţioneză în regim de permanenţă şi este apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
Serviciul Comunicare