24-03-2015 – ANSVSA organizează un exerciţiu naţional de simulare tactică a bolii Bluetongue (boala limbii albastre)

24.03.2015

Informare de presă
ANSVSA organizează un exerciţiu naţional de simulare tactică a bolii Bluetongue (boala limbii albastre)

ANSVSA, împreună cu DSVSA Dâmboviţa, organizează în perioada 26-27 martie 2015, în municipiul Târgovişte, un exerciţiu naţional de simulare tactică pentru boala Bluetongue.
La exerciţiu vor participa personalul administraţiei veterinare de la nivel central şi local implicat în controlul bolii, precum şi Grupul Naţional de Experţi pentru Bluetongue.
Scopul exerciţiului este creşterea gradului de pregătire al administraţiei publice veterinare implicată în controlul bolilor, în ceea ce priveşte controlul bolii Bluetongue, având în vedere creşterea temperaturii, factor care favorizează circulaţia insectelor responsabile de transmiterea bolii.
Pe lângă o rememorare teoretică a patogenezei bolii şi a activităţilor care se întreprind pentru controlul acesteia, exerciţiul va cuprinde şi o componentă tactică, în care se va exersa modalitatea de mişcare a rumegătoarelor, ţinând cont de prevederile Regulamentului UE 1266/2007.
Raportul, întocmit în urma susţinerii exerciţiului, va fi postat pe site-ul ANSVSA, la adresa de web destinată acestui exerciţiu: https://www.ansvsa.ro/?pag=520
Serviciul Comunicare