13-06-2016 – Europarlamentarul Laurenţiu Rebega s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor

13.06.2016
Informare de presă
Europarlamentarul Laurenţiu Rebega s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor

 

Ca urmare a solicitărilor crescătorilor de animale şi a producătorilor de carne de porc din România, domnul europarlamentar Laurenţiu Rebega s-a întâlnit astăzi cu preşedintele instituţiei, domnul dr. Radu Roatiş Cheţan.
Discuţiile purtate s-au axat pe două direcţii principale: identificarea unor modalităţi şi oportunităţi pentru sprijinirea şi promovarea producătorilor români şi a produselor româneşti pe piaţa comunitară şi acţiunile serviciilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din ţara noastră în raport cu ameninţările reprezentate de bolile care evoluează în apropierea graniţelor naţionale.
În acest cadru, a fost discutat subiectul sensibil şi de actualitate al ridicării  restricţiilor pentru comerţul intracomunitar cu porci vii, restricţii care au dezavantajat şi dezavanteajeză fermierii români în raport cu fermierii din alte state membre.
La finalul întâlnirii, domnul europarlamentar Laurenţiu Rebega l-a asigurat pe preşedintele ANSVSA de întreaga sa disponibilitate de cooperare şi despre intenţia de a concretiza, în cel mai scurt timp, prin colaborare cu crescătorii de animale şi cu Autoritatea, acţiuni care să sprijine serviciile veterinare din ţara noastră şi, implicit, să promoveze producătorii şi producţia românească.
Serviciul Comunicare