21.07.2015
Comunicat de presă
Activitatea Comandament Sezon Estival 2015
13.07.2015 – 19.07.2015
În perioada 06.07.2015 – 12.07.2015, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
Au fost verificaţi un număr de 205 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 78 restaurante, 5 pizzerii, 23 unităţi tip fast-food, 5 braserii, 7 unităţi tip bufet, 9 baruri, 7 beach baruri, 2 pensiuni, 39 magazine alimentare, 1 depozit alimetar, 2 rulote fast food, 1 laborator cofetărie/patiserie, 20 laboratoare patiserie, 1 unitate produse congelate, 5 tonete îngheţată, 1 cantină, unităţi localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.800 de lei.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4.739 kg, lapte şi produse lactate – 702 kg, peşte şi produse din peşte – 1.071 kg, ouă – 45 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 65.909 lei.
Cetăţenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la dispeceratul Call Center, 0800 826 787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie şi la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.
Serviciul Comunicare