24-05-2016 – Informare de presă

24.05.2016
Informare de presă
Conform atribuţiilor specifice, inspectorii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Argeş şi Bacău au fost implicaţi, alături de reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, în anchetele epidemiologice demarate în data de 15 mai, în cazul copiilor diagnosticaţi cu SHU.
Inspectorii DSVSA au prelevat probe din produsele alimentare care au fost indicate de părinţi în cadrul anchetei epidemiologice, ca fiind consumate de copiii internaţi.
Probele prelevate din: lapte proaspăt, lapte fiert, iaurt (diferite sortimente), brânză (diferite sortimente), apă potabilă din reţeaua publică, apă de izvor şi pătrunjel au fost transmise, în aceeaşi zi, pentru a fi analizate.
Determinările de laborator, realizate atât în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău, cât şi în cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate  Publică Veterinară, au arătat absenţa Escherichia Coli verotoxigenă, în toate cele 21 de probe analizate.
Serviciul Comunicare