Produse alimentare de origine nonanimală

QATAR - Termene limită de înscriere a produselor alimentare importate, în Sistemul specific de înregistrare

Secţia Portuară de control a sănătăţii alimentelor, din cadrul Departamentului Sănătăţii Publice a Qatarului (tel +97444070226, e-mail port.health@MOPH.GOV.QA) a anunţat lansarea sistemului de înregistrare care presupune din partea companiilor obligativitatea înregistrării produselor alimentare importate/exportate, până cel târziu în luna aprilie 2019.

 

Ulterior respectivei date, nu va fi permis importul nici unui alt produs alimentar care nu a fost înregistrat anterior în respectivul sistem, cu excepţia produselor lactate, care trebuie să fie înregistrate anterior datei de 30.11.2018.

Având în vedere că procesul de înregistrare a fiecărui produs în parte necesită timp, este adresată recomandarea demarării respectivelor operaţiuni din timp.

Sistemul de înregistrare vizează construirea unui sistem electronic menit a optimiza procesul de inspecţie a produselor alimentare, pre-înregistrarea produselor urmând a exercita un impact semnificativ în procesul de reducere a penalităţilor asupra  produselor importate, companiile urmând a fi notificate asupra înregistrării fiecărui produs.

Pentru înregistrare va fi folosit, de preferinţă, motorul de căutare Google Chrome.

Linkul este disponibil pe pagina web https://qfrs.moph.gov.qa,  unde vor fi încărcate toate datele solicitate.

Departamentul va verifica apoi datele introduse, iar în cazul acceptării înregistrării va transmite companiei o scrisoare de înregistrare, pe adresa de e-mail indicată de aceasta.

Apoi vor fi înregistrate şi aprobate, fiecare în parte, produsele importate, pe formularele “Food item registration” în format PDF. Pentru rezolvarea oricăror probleme tehnice apărute în procesul de înregistrare pot fi contactaţi:

– Ms. Hridya, E-mail: hindira@MOPH.GOV.QA, tel.  +97444070669

– Dr. Issam Saeed, E-mail: ISaeed@MOPH.GOV.QA Tel: +97444070236

– Mr. Wessim Salah, E-mail: wsalah@MOPH.GOV.QA Tel: +97444073976