Puncte gastronomice locale

Ce sunt Punctele Gastronomice Locale ?

  • Un concept ce răspunde cerinţelor crescânde în România, de înfiinţare de unităţi de alimentaţie publică de tip familial, care să ofere produse şi preparate alimentare specifice diverselor zone geografie ale României, cu respectarea normelor şi condiţiilor de igienă, astfel încât alimentele să fie sigure şi sănătatea consumatorilor să nu aibă de suferit.

Ce vor oferi Punctele Gastronomice Locale ?

  • Meniul punctelor gastronomice este diferit de cel al restaurantelor.
  • Punctul gastronomic local va avea un meniu zilnic cu o gamă sortimentală restrânsă (cel mult 2 feluri de ciorbe sau supe, 2 feluri principale si eventual 2 feluri de desert), specific zonei în care îşi desfăşoară activitatea.
  • Meniul va fi obligatoriu preparat şi oferit pentru consum în decursul aceleiaşi zile, prin metode de preparare, pe cât posibil, tradiţionale.

Alimentele trebuie să fie preparate numai de către proprietar sau de către membrii familiei acestuia, iar starea de sănătate a acestora trebuie să fie verificată periodic.

Materiile prime din care se prepară alimentele trebuie să provină numai din unităţi autorizate /înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, punându-se accentul pe acele produse autohtone, specifice zonei în care punctul gastronomic îşi desfăşoară activitatea.

Broşură

De aici puteţi descărca broşura campaniei ANSVSA - Puncte Gastronomice Locale

Comunicat de presă

Aici puteţi vizualiza comunicatul de presă, referitor la campania ANSVSA - Puncte Gastronomice Locale

Logo campanie

De aici puteţi descărca logo-ul campaniei ANSVSA - Puncte Gastronomice Locale

Model de cerere tip

De aici puteţi descărca modelul de cerere tip pentru obţinerea documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor