Rezultate de laborator negative pentru prezența Listeria monocytogenes în probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la comercializare

11.07.2018

Informare de presă

Rezultate de laborator negative pentru prezența Listeria monocytogenes în probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la comercializare

 

S-au finalizat primele analize de laborator pentru probe prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vânzare.

Rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuție a produselor congelate pentru care s-a inițiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre.

Notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră.

Pe măsură ce sunt primite, informațiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizează în continuare procedurile de retragere și rechemare a firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuție comunicată actualizată.

Probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator.

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară