Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alexandru Nicolae Bociu, în vizită de lucru în  Regatul Maroc  – noi oportunități pentru export

 

25.10.2023

 

Informare de presă

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alexandru Nicolae Bociu, în vizită de lucru în  Regatul Maroc  – noi oportunități pentru export

 

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Nicolae Bociu, a făcut parte din delegația condusă de secretarul de stat Adrian Pintea, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a efectuat o vizită de lucru în Regatul Maroc.

Pe întreaga durată a vizitei, delegația română a fost însoțită de ambasadorul României la Rabat, Excelența Sa, Maria Ciobanu.

Programată a fi desfășurată în perioada 23-24 octombrie, vizita a debutat cu o întrevedere cu ministrul marocan al Agriculturii, Pescuitului Maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor și Pădurilor, Mohamed Sadiki, în cadrul căreia cele două părți au discutat despre identificarea de noi oportunități de cooperare în domeniile agriculturii, sanitar veterinar și al siguranței alimentelor.

În cea de a doua zi a vizitei de lucru, președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, s-a întâlnit cu Abdelaziz El Hraiki, directorul Institutului Agronomic și Veterinar din Rabat și cu Abdellah Jenati, directorul general al Oficiului Național de Siguranță Sanitară a Produselor Alimentare.

Unul dintre subiectele abordate cu ocazia acestor întâlniri a fost cel privind diversificarea exportului existent de ovine, prin deschiderea exportului de bovine și de carcase de ovine și bovine.

De asemenea, s-a discutat despre planificarea, în viitorul apropiat, a unei vizite a reprezentanților autorităților veterinare și pentru siguranța alimentelor din Regatul Maroc în țara noastră, pentru detalierea modalităților de extindere a colaborării.

Programul s-a încheiat cu o vizită la o fabrică de procesare a cărnii de pasăre și la o podgorie din regiunea Olivium.

 

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară