Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, dialog cu mediul asociativ

11.12.2019

 

Informare de presă

Președintele ANSVSA, dr. Robert Viorel Chioveanu, dialog cu mediul asociativ

 

Astăzi, 11 decembrie, a avut loc o primă ședință a Consiliului Consultativ*, convocată de către președintele ANSVSA, dr. Robert Viorel Chioveanu.

La reuniune au participat reprezentanți ai crescătorilor de ovine și bovine, ai transportatorilor de animale, exportatorilor, dar și ai procesatorilor de carne.

Principalele teme discutate au fost: protecția și bunăstarea animalelor în timpul transportului, deschiderea exportului de moluște, intensificarea demersurilor pentru deschiderea și diversificarea exporturilor pe diferite piețe, inclusive cea  chineză și pe a Statelor Unite.

În privința protecției și bunăstării animalelor în timpul transportului, a fost discutat un proiect de lege aflat în dezbatere parlamentară ce prevede asigurarea unor condiții superioare de bunăstare a animalelor pe timpul calătoriei. Cei prezenți au fost de acord cu necesitatea adoptării unui astfel de act normativ, însă opiniile au fost divergente, urmând ca propunerile primite să fie analizate și la final, o parte dintre ele să se regăsească în punctul de vedere care va fi elaborat de către Autoritate.

„Îmi doresc, pe perioada mandatului meu, ca autoritatea să se aplece mai mult asupra nevoilor dumneavoastră, să fie percepută ca un sprijin şi nu ca o instituţie de forță.

Doresc să organizez acest gen de întâlniri cât mai des posibil, pentru că am constatat că un dialog deschis, faţă în faţă, este modalitatea constructivă, cea care conduce la rezultate concrete, în timp util.Toate aspectele sesizate și opiniile exprimate în cadrul acestor întâlniri  vor fi discutate, urmând ca, pe parcursul unor noi întâlniri, să identificăm, împreună, cea mai bună variantă”, le-a transmis președintele Autorității celor prezenți la întâlnire.

La finalul întâlnirii, participanții și-au exprimat aprecierea pentru ințiativa organizării aceste întâlnirii, iar președintele ANSVSA i-a asigurat că este prima dintr-un șir de sesiuni de consultare, pe care și le-a propus să le aibă cu toți cei implicați în domeniul de agroalimentar.

*Consiliul Consultativ se organizează şi funcţionează ca structură fără personalitate juridică în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Consiliul consultativ este format din reprezentanţi ai ministerelor, ai altor autorităţi ale administraţiei publice competente în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi din reprezentanţi ai asociaţiilor şi patronatelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul de competenţă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi organizaţii neguvernamentale.

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară