Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, se întâlnește cu șefii serviciilor veterinare din Europa

10.07.2018

Informare de presă

Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, se întâlnește cu șefii serviciilor veterinare din Europa

Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, participă în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care se desfășoară la Bruxelles.

O temă importantă pe agenda întâlnirii este cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european. Discuțiile pe acest subiect se vor axa pe modul în care evoluează această boală în fiecare țară afectată, acțiunile întreprinse și stabilirea de modalități cât mai eficiente de colaborare între statele membre pentru a împiedica răspândirea bolii și pentru a limita pierderile generate de aceasta.

Dintre celelalte teme care urmează a fi discutate, menționăm: prezentarea programului președinției austriece în domeniul veterinar, situația sănătății animale – Strategia viitoare, legea sănătății animale și Regulamentul privind controalele oficiale, propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind transparența și durabilitatea evaluării riscurilor la nivelul UE în cadrul lanțului alimentar de modificare a Regulamentului (CE) nr. 178/2002 (legislația generală în domeniul alimentar) și perspectivele privind finanțarea activităților de sănătate animală în viitor.

Participarea țării noastre la această întâlnire este o oportunitate de a face schimb de experiență și de expertiză, pentru identificarea celor mai bune soluții care pot fi aplicate pentru gestionarea focarelor de PPA.

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară