Derogări pentru intrarea pe teritoriul României a animalelor de companie din Ucraina

25.02.2022

 

 Informare de presă

Derogări pentru intrarea pe teritoriul României a animalelor de companie din Ucraina

 

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează despre derogarea temporară a respectării unor condiții de intrare a animalelor de companie din Ucraina pe teritoriul României.

Din cauza condițiilor excepționale generate de situația din Ucraina pentru a evita eventualele dificultăți cu refugiații care vin din această țară cu animale de companie, vă informăm că, în conformitate cu articolul 32 din Regulamentul (UE) 576/2013 cu privire la derogarea de la condițiile prevăzute pentru circulația necomercială a animalelor de companie, România autorizează circulația necomercială pe teritoriul lor a animalelor de companie astfel:

  1. Animalelor care îndeplinesc condițiile de introducere în UE (identificat, vaccinat, cu/sau fără titrul de anticorpi) li se va permite intrarea.
  2. Pentru animalele care:

Proprietarul animalului va putea îndeplini toate formalitățile și procedurile după intrarea în România. Pentru detalii suplimentare puteți trimite un e-mail pe adresa infoucraina@ansvsa.ro.

Pentru facilitarea accesului refugiaților din Ucraina cu animale de companie, ANSVSA a transmis instrucțiuni în teritoriu și la punctele de trecere a frontierei.

 

 

Serviciul Comunicare și Logisctică Documentară