Delegație ANSVSA prezentă la reuniunea șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană (CVO)

26.03.2019

Informare de presă

Delegație ANSVSA prezentă la reuniunea șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană (CVO)

 

În perioada 26 – 27 martie 2019, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentele, dr. Geronimo Răducu BRĂNESCU împreună cu vicepreşedintele dr. Laszlo NAGY CSUTAK și directorul general dr. Cristian Duicu vor participa la Bruxelles la reuniunea șefilor serviciilor veterinare (CVO).

În cadrul reuniunii CVO se vor prezenta și discuta subiecte cu privire la: biosecuritate (concept general ca strategie unitară privind supravegherea și protecția sănătății animalelor în Uniunea Europeană), rezultatul reuniunii subgrupului de experți al The Global Framework for the Progressive Control of Transboundary Animal Diseases (GfTAD), care a avut loc în perioada 11-12 martie 2019 la Praga, informarea Comisiei Europene cu privire la stadiul activității pentru adoptarea actelor delegate și de punere în aplicare a Regulamentului privind controalele oficiale, precum și a Regulamentului privind sănătatea animalelor.

Obiectivul Președinției române este de a identifica elementele necesare consolidării capacității de prevenție a UE față de bolile cu contagiozitate ridicată și caracter transfrontalier, care să fie aplicate, în mod armonizat, de către toate statele member.

Activitatea Președinției române privind tema biosecurităţii urmărește să înglobeze și strategia aplicabilă spațiului comunitar pentru pesta porcină africană, atingând și nevoile specifice, de la nivel național.

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară