Controale ANSVSA în centrele de colectare ale bovinelor destinate exportului în Turcia

18.05.2018

Informare de presă

Controale ANSVSA în centrele de colectare ale bovinelor destinate exportului în Turcia

 

Inspectorii sanitari veterinari controlează, începând de astăzi, toate centrele de colectare ale bovinelor autorizate pentru export în Turcia.

Totodată, medicii veterinari nu vor mai certifica transporturi de bovine destinate exportului în Turcia, cu excepția celor care au fost notificate de către operatorii economici până la această dată (18.05.2018).

Măsura a fost decisă de ANSVSA, ca o acțiune cu caracter preventiv, în urma unei adrese primite din partea autorității veterinare centrale din Turcia, în care erau semnalate neconformități la exporturile de ovine din țara noastră (referitoare la deparazitarea animalelor) și neconformități la exporturile de bovine (insuficient detaliate).

Scopul acestei acțiuni este acela de a identifica eventuale deficiențe și de a asigura respectarea tuturor condițiilor solicitate de partea turcă, pentru a evita apariția unor astfel de situații și în cazul exporturilor de bovine.

În cazul în care vor fi identificate neconformități, unitățile respective vor fi delistate și nu vor mai avea dreptul de a exporta bovine în Turcia.

Menționăm că exporturile de bovine vor fi reluate în cel mai scurt timp după finalizarea acțiunii de verificare.

Serviciul Comunicare