ANSVSA participă la grupul de lucru pentru clarificarea informațiilor referitoare la existența unui dublu standard al produselor similare

24.02.2017

 

Informare de presă

ANSVSA participă la grupul de lucru pentru clarificarea informațiilor referitoare la existența unui dublu standard al produselor similare

 

ANSVSA acționează în contextul măsurilor dispuse de autoritățile competente din Ungaria, Cehia și Slovacia, de verificare a unei posibile diferențe de calitate a produselor comercializate pe piața est-europenă și cea vestică (produse alimentare, produse de curățenie etc.).

În această dimineață, președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu a purtat discuții cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea și cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Bogdan Pandelică, în urma cărora s-a constituit un grup de lucru, în vederea stabilirii unui plan de măsuri comun.

În cadrul acestui plan de măsuri, s-a decis ca fiecare entitate menționată să ia măsuri, în domeniul său de activitate, conform atribuțiilor specifice.

Prima măsură decisă este cea de solicitare a unor date suplimentare privind posibila practică a dublului standard, atât de la Comisia Europeană, cât și de la marile rețele comerciale.

Urmează ca, după analizarea acestor informații în cadrul grupului de lucru, ANSVSA să se implice în activitățile de protejare a intereselor și sănătății consumatorilor, prin acțiuni care vizează produsele alimentare, sub aspectul siguranței alimentelor.

Serviciul Comunicare