ANSVSA a amendat supermarketul unde au fost surprinse imagini cu șobolani printre produse alimentare

18.06.2021

 

Informare de presă

ANSVSA a amendat supermarketul unde au fost surprinse imagini cu șobolani printre produse alimentare

 

Situația a fost semnalată recent în sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu șobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populației, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat și a dispus de urgență un control la punctul de lucru al operatorului economic.

Amendă de 10.000 de lei și activitate suspendată temporar pentru deratizare și igienizare

În urma verificărilor, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) București au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul și-a suspendat temporar activitatea și are obligația să efectueze temeinic operațiunile de dezinfecție, deratizare și dezinsecție (DDD) și să asigure igienizarea tuturor spațiilor de recepție, depozitare, expunere și comercializare a produselor alimentare.

Activitatea magazinului va fi reluată numai după ce reprezentanții unității vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acțiuni obligatorii.

                             

ANSVSA, controale în toate magazinele

Conducerea ANSVSA a dispus intensificarea controalelor care au ca tematică realizarea acțiunilor DDD de către operatorii din industria alimentară care depozitează și comercializează produse alimentare.

În acest sens, aducem aminte că este necesară revizuirea permanentă a procedurilor DDD și plasarea de capcane pentru rozătoare la intrarea în spațiile pentru depozitarea produselor alimentare, etanșeizarea căilor de acces pentru aprovizionare la nivelul solului și menținerea închisă a ușilor depozitelor.

Call Center ANSVSA pentru nereguli

Reamintim tuturor cetățenilor numărul de Call-Center al instituției 0800.826.787, unde pot fi sesizate nereguli din domeniul siguranței alimentelor, serviciu telefonic gratuit, apelabil din orice rețea de telefonie.

 

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară