Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

02.08.2017

 

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi ieri, 01.08.2017.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţile de producere, prelucrare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare, verificând 35 de unităţi.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformități cu privire la:

  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
  • Neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru;
  • Etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, cinci restaurante, patru unităţi tip fast food, o braserie, un snack bar şi un magazin alimentar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 26.000 de lei.

Vă reamintim că, unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea şi confortul alimentar al cetăţenilor.

Serviciu Comunicare