Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

27.07.2017

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat, miercuri, 26.07.2017, șapte sacțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Au fost verificate 37 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare localizate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor,  trei restaurante, două unități tip fast food, un magazin alimentar și o pizzerie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei. A fost eliberată şi o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un restaurant.

Inspectorii au constatat unele neconformități cu privire la:

–  Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;

–  Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

–  Nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie;

–  Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Serviciul Comunicare