Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

04.09.2017

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 28.08 – 03.09.2017.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 95 de unități.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, trei restaurante şi un laborator de cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 8.000 de lei. A fost emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o unitate tip fast – food.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:

  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea au fost confiscate şi retrase de la comercializare 5 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Vă reamintim că, unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea şi confortul alimentar al cetăţenilor.

Serviciul Comunicare