Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

24.08.2017

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

În perioada 21 – 23.08.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţile de producere, prelucrare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare aflate în zonele de interes turistic de pe Litoralul românesc, verificând 110 unităţi.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformități cu privire la:

  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar–veterinar;
  • Neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru;
  • Depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 4 restaurante, 3 unităţi tip bufet, 2 unităţi tip fast – food şi o rulotă, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 21.000 de lei. Au fost emise o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un restaurant şi o Ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o unitate tip bufet.

La solicitarea CJPC Constanţa, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat un control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, au confiscat şi retras de la comercializare 340 de kg produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call–Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

DSVSA Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2017,

(http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile.

Serviciul Comunicare