Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

17.08.2017

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat în perioada 14 – 16.08.2017, șapte sacțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Au fost verificate 64 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare localizate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor,  două restaurante, două rulote, o braserie, o unitate tip fast-food şi un magazin alimentar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 14.000 de lei.

Inspectorii au constatat unele neconformități cu privire la:

  • Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar;
  • Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare potrivit legislaţiei în vigoare;
  • Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Serviciul Comunicare