Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2017

11.08.2017

Informare de presă

Comandament Sezon Estival 2017

 

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în acest început de săptămână, 07 – 10.08.2017.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 98 de unități.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 12 restaurante, 3 unităţi tip fast food, 3 unităţi tip bufet, 2 rulote, 2 baruri, 2 snack baruri, 2 tonete, 2 magazine alimentare, un laborator de cofetărie/patiserie şi o cofetărie/patiserie, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 62.000 de lei.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;
  • etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea au fost confiscate şi retrase de la comercializare 193 de kg produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Vă reamintim că, unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea şi confortul alimentar al cetăţenilor.

Serviciul Comunicare