A fost virată a doua tranșă în valoare de 3,9 milioane de euro a grantului acordat României pentru măsurile de urgență privind combaterea pestei porcine africane

 

09.01.2019

 

 

 

 


Informare de presă

A fost virată a doua tranșă în valoare de 3,9 milioane de euro a grantului acordat României

pentru măsurile de urgență privind combaterea pestei porcine africane

 

Comisia Europeană a virat către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în data 28 decembrie, a doua tranșă în valoare de 3,9 milioane de euro, din grant-ul în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând contribuția financiară a Uniunii la acțiunile angajate de țara noastră pentru combaterea pestei porcine africane.

Această plată a fost efectuată în condițiile în care Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, de acordare a subvenției permite plata unui avans de până la 50% și a plăților ulterioare.

Potrivit corespondenței oficiale, Comisia Europenă va efectua următoare tranșă din avans atunci când situația bugetară o va permite.

Plata, într-un timp scurt de la acordarea Deciziei Grant, a 13,9 milioane de euro din avansul de 17 milioane de euro este o confirmare a faptului că Guvernul României a acționat și acționează pentru combaterea pestei porcine africane în deplină conformitate cu solicitările Comisia Europeană.

 

 

 

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară