06.07.2015
Comunicat de presă
Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2015
29.06.2015 – 05.07.2015
În perioada 29.06.2015 – 05.07.2015, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, au verificat un număr de 120 de operatori din industria alimentară.
Au fost controlate 65 restaurante, 13 unităţi tip fast-food, 9 braserii, 8 unităţi tip bufet, 3 baruri, 1 bistro, 2 cantine, 13 magazine alimentare, 3 patiserii, 2 supermarketuri, 1 tonetă îngheţată, unităţi localizate în 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
Neconformităţile constatate în urma controalelor au fost cele privind: manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor descoperite, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.200 de lei.
De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare neconforme : carne şi produse din carne – 7.176 kg, lapte şi produse lactate – 2.430 kg, peşte şi produse din peşte – 1.864 kg, ouă – 374 kg, produse în valoare de aproximativ 140.000 de lei.
Reamintim cetăţenilor că pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la dispeceratul CALL CENTER, 0800 826 787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie şi la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.
Serviciul Comunicare