28-04-2015 – Preşedintele ANSVSA, vizită de lucru în Palestina

28.04.2015
Informare de presă
Preşedintele ANSVSA, vizită de lucru în Palestina

 

În perioada 26 – 30 aprilie, o delegaţie de specialişti ai ANSVSA, condusă de preşedintele Autorităţii, dr. Dumitru Băiculescu, efectuează o vizită de lucru în Palestina.
Scopul vizitei este acela de a identifica posibilitatea derulării de proiecte bilaterale, care să sprijine instituţiile de profil din Palestina să atingă cerinţele stabilite ca priorităţi de către Uniunea Europeană, în domeniul sănătăţii animalelor şi în cel al siguranţei alimentelor.
Pe agenda vizitei figurează o întâlnire la nivel înalt cu ministrul agriculturii din Palestina, domnul Shawqi  Issa, dar şi întrevederi cu alţi oficiali din această ţară.
Această vizită este o componentă a unui proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din România care vizează statele regiunii MENA, respectiv Egipt, Tunisia şi Palestina şi urmăreşte consolidarea relaţiilor cu aceste state, în vederea identificării posibilităţilor de colaborare şi a dezvoltării relaţiilor comerciale.
Şi cu acest prilej, ANSVSA şi-a materializat angajamentul de a sprijini Republica Moldova, prin includerea în delegaţia română, aflată în vizita de lucru în Palestina, a unei delegaţii din Republica Moldova. Astfel, oficialii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare au oportunitatea să poarte discuţii cu partea palestiniană şi să pună bazele demarării exportului de legume şi fructe din Republica Moldova, în Palestina.
Serviciul Comunicare