A doua etapă a controalelor ANSVSA pentru ziua de 1 Mai

01.05.2022

Informare de presă

A doua etapă a controalelor ANSVSA pentru ziua de 1 Mai

 

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a continuat controalele la nivel național pentru protejarea sănătăţii consumatorilor în perioada sărbătoririi zilei de 1 Mai.

În ziua de 30 aprilie au fost verificate 764 de unități, dintre care 417 de unități de alimentație publică, 64 de pensiuni turistice, 10 unități de catering, 19 unități de cofetărie/patiserie, 25 de laboratoare de cofetărie, 34 de unități tip supermarket/hipermarket, 101 magazine alimentare și 82 de alte tipuri de unități.

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat condițiile de igienă în care sunt recepționate, depozitate, preparate și valorificate diverse sortimente de produse alimentare și preparate culinare destinate consumului uman.

Neregulile descoperite în timpul controalelor au fost sancționate prin aplicarea a 86 de amenzi, în valoare totală de 643.300 de lei și emiterea unei ordonanțe de suspendare a activității.

De asemenea, a fost confiscată și denaturată o cantitate de 345,5 kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse lactate și produse de patiserie și cofetărie), produse care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor.

Cele mai frecvente neconformități constatate au fost cele privind respectarea normelor și cerințelor de igienă, urmate de cele privind etichetarea și a cerințelor de temperatură pentru depozitarea și comercializarea produselor alimentare.

La această acţiune participă atât medicii veterinari din cadrul ANSVSA, cât și din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene.

Controalele cu această tematică se vor încheia pe data de 1 Mai.

Serviciul Comunicare și Logistică Documentară