19-07-2016 – Noi consultări ale Autorităţii cu reprezentaţii crescătorilor de ovine şi caprine

19.07.2016
Informare de presă
Noi consultări ale Autorităţii cu reprezentaţii crescătorilor de ovine şi caprine

 

ANSVSA continuă seria de consultări cu membrii reprezentativi ai asociaţiilor de crescători de ovine şi caprine, pentru finalizarea actului normativ privind  procedura de înregistrare sanitară veterinară si pentru siguranţa alimentelor a obiectivelor din domeniul alimentar care desfăşoară activităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
Preşedintele Autorităţii, dr. Radu Roatiş Cheţan, împreună cu vicepreşedintele, dr. Mihai Ponea, s-au întâlnit luni, 18 iulie, cu peste 20 de crescători de ovine şi caprine pentru a purta discuţii, în principal, pe acest subiect.
În cadrul întâlnirii de lucru au mai fost dezbătute şi alte reglementări pe care ANSVSA intenţionează să le promoveze, cum sunt: controlul circulaţiei medicamentelor de uz veterinar, posibilitatea ca un crescător de animale să încheie contract de prestări servicii cu medicul veterinar pe care îl doreşte.
La rândul lor, reprezentanţii crescătorilor de animale au înaintat Autorităţii solicitarea de a analiza şi identifica soluţii legale, pentru înfiinţarea, la nivel local, a unor abatoare de capacitate redusă.
Toate acestea vor fi transmise de către reprezentaţii crescătorilor  de animale membrilor asociaţii, vor fi analizate, urmând să fie prezentate concluziile specialiştilor ANSVSA, în cadrul unei noi runde de consultări, care va avea loc peste două săptâmâni.
Serviciu Comunicare