Comunicat de presă
Activitatea Comandament Sezon Estival 2016
04.07.2016 – 10.07.2016
În perioada 04.07.2016 – 10.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectori de specialitate delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
Astfel, au fost verificaţi un număr de 199 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: 93 restaurante, 4 pizzerii, 20 unităţi tip fast-food, 4 braserii, 16 unităţi tip bufet, 4 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 37 magazine alimentare, 3 cofetării/patiserii, 9 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 2 tonete îngheţată, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar vetetinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum şi depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.800 de lei şi un număr de 2 avertismente.
Serviciul Comunicare